tiistai 22. joulukuuta 2015

Hyvää Joulua!



 Hyvää Joulua!



 No, onkos tullut kesä nyt talven keskelle,
ja laitetaankos pesä myös pikkulinnuille?
Jo kuusi kynttilöitä on käynyt kukkimaan,
pimeitä talven öitä näin ehkä valaistaan.
Ja vanhakin nyt nuortuu kuin lapsi leikkimään,
ja koukkuselkä suortuu niin kaikk´ on mielissään.
Ja hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen,
oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen!

Säveltäjä: suomalainen kansansävelmä
Sanat: J.H. Erkkoisellä 


Viimeinen viikko

Markkinointia, kuvankäsittelyä ja paketointia, niistä oli viimeinen kouluviikko ennen Joululomaa tehty. Kuvankäsittelyssä kerrattiin jo aikaisemmin opittua, tehtiin harjoituksia ja lopuksi tehtiin testi. Aluksi hirvitti, miten siitä selvitään, mutta se olikin yllättävän helppo. Testin viimeisessä tehtävässä oli joko kompa tai testattiin hoksottimia, mutta vaikka siinä olisi tullut kömmähdys, toivottavasti testi meni kuitenkin läpi.
Vihoviimeisenä päivänä päästiin paketoimaan. Taidot tulevat tarpeeseen näin ennen Joulua. Muutama uusi niksi tuli opittua ja opimme tekemään hienoja pusseja omin kätösin. Tässäkin lajissa vain mielikuvitus on rajana.




perjantai 11. joulukuuta 2015

Ennen Joululomaa

Niin on tämäkin syksy vyörynyt vaudilla siihen pisteeseen, että Joululomaan on enää kolme koulupäivän matka. Vimeiset kaksi viikkoa ollaan opiskeltu markkinointia ja valokuvausta.

Markkinoinnissa ollaan käsitelty ryhmätyö- ja parityöskentelymenetelmin markkinoinnin hyviä ja huonoja saurauksia sekä tuotepolitiikkaa. Teimme myös yritysvierailun Raumalla Kodinonneen ja kävimme museossa, Marelassa, joka on ollut laivanvarustajan koti 1700 luvun jälkipuoliskolla. Reissulta jäi käteen mutama joululahja ja tuliaisia Thaimaahan Joonaksen mukaan.
Ennen reissua saatiin etätehtäväksi kartoittaa ja analysoida Rauman vanhan kaupungin näyteikkunoita. Muutama kuva tuli otettua.

Katukuva: Vanha Rauma
 
Vanha Rauma ja näyteikkunoiden antia
 
Marela

Valokuvauksen kurssi oli todella antoisa. Opiskeltiin valokuvauksen teoriaa että valokuvausta kameralla. Opettaja osasi kertoa mm. syväterävyydestä, suljinajasta ja valaistuksesta niin maanläheisesti, että asiat tulivat ymmärretyksi. Päästiin myös kameran taakse. Opettajan hienolla järjestelmäkameralla kuvattiin erilaisia tilanteita erilaisilla säädöillä. Meillä oli mahdollista myös tuoda oma kamera koululle. Joonaksen järkkäri ei olut saatavilla, joten häpeillen vein meidän puoliautomaattsen "järjesteläkamera-videokamera" -laitteen koululle. Olin kuitenkin sitä mieltä, että on parempi jättää se laukkuun kuin esitellä mitenkään. Rohkenin ottaa sillä muutaman kuvan ja mitenkäs siinä kävikään. Olin todella yllättynyt kameran toiminnoista. Siitä löytyy Av eli himmenninaukko, jolla voidaan säätää valotusta. Kamerasta löytyy myös Tv eli suljinajansäätö, jota voidaan hyödyntää liikkuvan kohteen kuvaamisessa. Ja siitä löytyy jopa valotuksen korjauspainike sekä ISO arvon säätö. Löytyypä siitä säädöt myös sille, kuvaatko luonnonvalossa, keinovalossa, loisteputken valossa tai voit jopa itse säätää ja asettaa kameraan valkotasapainon. Säätämiseen ei kuitenkaan kannata käyttää valkoista tulostuspaperia tai lakanaa koska niiden valkaisuun on käytetty kemikaaleja, jotka fluorisoivat. Säätäminen pitää tehdä alan liikkeestä hankitulla paperilla, joka on tarkoitettu valkoisen värisävyn määrittämiseen. Onhan siinä kamerassa myös kohtalainen polttoväli eli tsuumikin.
Parhaiten jäi kuitenkin mieleen, että pikseleiden määrä ei ole laadun tae. Kannattaa hankkia kunnon objektiivi tai objektiivit, jotka säilyttävät arvonsa. Kuvatessa mene lähemmäs ja vielä lähemmäs. Kuvaa kohdetta kohteen korkeudelta - ryömi, kiipeä, polvistu, makaa. Valaise, kameran oma salamavalo toimii ainoastaan silloin kun kuvaat kirkkaassa auringonvalossa vastavaloa vasten. Ja näin kuuluu kuvata, kirkkaassa auringonvalossa salamalla vastavaloa vasten, eikä kuten on opetettu aurinko kuvaajan seläntakana, jolloin kuvattava siristelee silmiään. Muista katsoa mitä on taustalla, muista perspektiivi, tarkenna ja sommittele. Kurssin jälkeen tuli pidettyä kurssi myös kotona meidän kameran ominaisuuksista ja mahdollisuuuksista, joissa riittää ihmettelemistä vieläkin!



torstai 26. marraskuuta 2015

Projektiviikko

Projektiviikolla tuli näprättyä kaikenlaista. Kaulaa myöten oltiin liisterissä sananmukaisesti. Loppu hyvin, kaikki hyvin - tulosta tuli ja kaikki olivat tyytyväisiä.

Ohjeet

Tekele kuivumassa

Materiaaleja

Valmis kuusi juhlapaikalla

Minun projektiviikko huipenti avajaisiin Keskiviikkona 25.11.2015. Olihan hieno päivä. Kiitos kaikille osallistuneille!



Tunnelmaa (Kuva: Christina Vaine)

Marju ja Tuija (Kuva: Christina Vaine)

Sisko (Kuva: Christina Vaine)

Christina

 


Myymäläsuunnitelma ja SketschUp

Lopulta tuli otettua kuvat myös viime viikolla kokoon kasatusta myymäläsuunnitelmasta. Kotona esivalmisteltu työ tuli valmiiksi tunnilla.




Markkinoinnin esivalmisteltu ryhmätyö Markkinointisuunnitelma tuli myös tunnilla valmiiksi, joten ei huolen häivää. Petri ja minä väsättiin esitelmästä vielä Power Point esitys kuvineen. Kaikki tehtävät ovat suurin piirtein ajan tasalla, paitsi koulussa kuultu ATK etätehtävä, joka oli minulta jäänyt huomaamatta.

Sisustuksen tunneilla ollaan harjoiteltu käyttämään SketchUp piirto-ohjelmaa. Hiukan on ollut haasteita, ohjelma on hidas ja tökkii niin, että helposti loppuu mielenkiinto käyttää sitä.
Tietotekniikan tunneilla ollaan perehdytty Adobe Photoshop Elements 11 kuvankäsittelyohjelmaan. Tässä ohjelmassa onkin opettelemista. Kaikkea sitä pystyykään tekemään kuville. Voit hävittää yhtä sun toista kuvista kätevästi kuvankäsittelyohjelmilla, kunpa se toimisi myös luonnossa, nappia painamalla rypyt oikenisivat ja näpyt häviäisivät. Mielenkiintoista!

tiistai 10. marraskuuta 2015

Jouluvitriini

Sisustussuunnitelmien parissa jatkettiin ja tällä kertaa päästiin sisustamaan myymälää. Kaksi kärpästä samalla...niinhän se kannattaa tehdä. Valmistelin aihetta kotona valmiiksi, ja tällä kertaa sain kuin sainkin työni myös esiteltyä luokalle.
Talousmatematiikalla ja markkinoinnilla jatketaan edelleen. Markkinoinnissa pakerretaan ryhmätyön parissa. Myös tässä aiheessa tulee kaksi kärpästä samalla kertaa. Mikä sen parempaa tai tehokkaampaa!
Sain myös valmiiksi vitriinisuunnitelman, joten ei mitään huolta. Aikataulussa ollaan!






 

Sisustussuunnielmia

Päästiin jatkamaan oman kodin sisustussuunnitelman tekoa. Tarkoituksena oli sunnitellan jotain sellaista, josta on unelmoinut. Nopeimmat saivat myös esitellä omat unelmat ja suunnitelmat. Minä sain kotiläksyksi tehdä omani loppun ja esitellä sen ensi viikolla, jolloin jatketaan liikehuoneiston sisustussuunnitelman parissa.
ALV ja talousmatematiikka hierovat aivonystyröitä ihan liiankin kanssa, varsinkin kun aivonystyröitä on viimeaikoina hierottu oikein olan takaa muutenkin. Väsymys meinaa ottaa ylivallan huonosti nukuttujen öiden jälkeen. Toissaalta tämä on mielenkiintoista ja todella antoisaa aikaa elämässäni.
Markkinoinnin tiimoilta ollaan jällen yhden etätehtävän kynnyksellä. 

Unelmakoti

 
Oman kodin sisustusunelma


keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Gaalaillan somistus

Huittisten yrittäjien gaalailta työllisti parina päivänä. Leikkasinne, silitimme ja ripustimme valkoisia verhoja aulan seinille. Sijoittelimme oikeita viherkasveja peittämään mm. lavuaareja ja erilaisia ohjeita seinillä. Taittelimme kaikenkokoisia viuhkoja, joita ripustimme verhoihin antamaan väriä ja säihkettä. Helenin tekemä isoin ja komein viuhka pääsi paraatipaikalle virtiiniin. Vitriiniin ripustettiin myös hopeamaalilla maalattuja oksia ja Kirsin ompelemat siniset verhot. Keskelle vitriiniä sijoitettiin nuottiteline, johon yrittäjät laittoivat myöhemmin taulun. Täytyy sanoa, että vitriinistä tuli häikäisevän kaunis. Eipä ollut aulankaan somistuksessa häpeämistä. Aulaan kattoon ripustettiin riisipaperivarjot, joiden sisään laitettiin pattereilla toimivat valot. Nämä olivat ns. piste iin päälle. Saimme somistuksesta hyvää palautetta. Toivottavasti joku näyttää meille vielä kuvat tilasta valaistuksineen. Valaistus laitettiin yrittäjien toimesta myöhemmin paikalleen, joten emme ole nähneet tilaa juhlavalaistuksessa.

Yrittäjien gaalaillan somisteet
 
Olemme näiden töiden ohella ehtineet myös opiskella matematiikkaa, prosenttilaskuja, jotka liittyvät talousmatematiikan kurssiin.

Gaalailta työllisti myös toisella viikolla, kun maanantaina kuulimme, että meidän pitää myös purkaa somistus. Näin ei alunperin ollut puhetta, mutta tilanne oli muuttunut. Kaikki purettiin paitsi virtiini, johon lisäsimme seiniltä verhoista poistettuja viuhkoja. Purkuaika otettiin markkinoinnista, jonka tunneilla opiskeimme lähinnä markkinointikampanjoita. Tutuistuimme myös uuteen opettajaan Hannaan sisustustuntien myötä. Jälleen pääsemme tekemään kollaaseja. Voimme valita kukin itse kohteen, johon haluaisimme suunnitella uuden sisustuksen.

Nyt se on ovella ja niin sanotusti startattu, uusi ja ihmeellinen työmaa. Vielä olen hiukan ns. pihalla mutta onneksi minulla on töissä kokeneet työntekijät, joihin voin luottaa. Pitkiä päiviä on tiedossa, kun yht´aikaa uuden haasteen ohella hoidan myös opinnot tutkinnon kera kunnialla loppuun. Toissaalta tässä tulee ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Blanssi

Edellisen tehtävän tiimoilta tuli muutos lukujärjestykseen. Huittisten Yrittäjät haluavat meidän suunnittelevan ja toteuttavan heidän Gaalaillan somistuksen koulun aulaan ja virtiiniin. Niinpä tällä viikolla yksi päivä meni ideoidessa ja suunnitellessa ensi viikolla toteutettavaa somistusta. Ensi viikko meneekin kokonaan tämän gaalailtatehtävän parissa. Kahtena muuna päivänä tällä viikolla oltiin Eurassa ja puuhasteltiin aiemmin arvotun oman projektin parissa. Minun projektina oli suunnitella Globe Hope messuosasto Forman kevätmessuille. Minun osalta jälleen kerran "mopo karkasi käsistä" ja tuli piirrettyä enemmän kuvia kuin oli tarpeen. Palautuipahan mieliin standardiprojektiopiirtäminen.

Blanssin etusivu

Suunnitelma sisäaukeamalla
Blanssin takasivu

tiistai 6. lokakuuta 2015

Lisää etätehtäviä


Nyt tuntuu etätehtäviä tulevan sieltä sun täältä. Markkinoinnissa on jonossa parikin tehtävää, samoin kuin kohtalaisen työmäärän vaativia suunnitelmiakin. Jälleen on päästy tekstailemaan. Tällä kertaa tekstattiin kiitoskortti. Onhan se vaikeaa, tekstistä tulee väkisinkin vapisevaa, ihan kuin en ikinä olisi kirjoittanut käsin tekstiä. Sitä se on tämä nykyinen konemaailma - käsiala ei kehity, koska kaiken kirjoittaa koneella. Tekstaaminen vaatii vielä harjoittelua.

Tekstattu kiitoskortti

Exelin harjoittelemista jatkettiin ja lopuksi tehtii testi. Uskoisin sen menneen läpi, koska tuntui helpolta.
Olipa muutenkin mielenkiintoinen viikko. Teimme asetelmia pöydälle rautakaupasta saatujen värilastujen värien mukaan ja valokuvasimme asetelmat. Näistä valokuvista teimme valokuvakollaasin PicMonky editointiohjelmalla. Niin asetelmat kuin kuvakollaasitkin aseteltiin päivän lopuksi koulun lasivitriiniin näytille.

Värilastu
Pöydälle koottu asetelma


Yllä: pöydälle koottu ja kuvattu kollaasi.
Alla: PicMonkeylla kuvista koottu kollaasi

Kollaasit ja asetelmat koulun vitriinissä

Suunnitelma

Arpaonni antoi minulle olohuoneen sisustussuunnitelman. Säpinää on riittänyt menneinä viikkoina joka taholla ja siitä syystä viime viikolla maanantaina palautettavaksi tarkoitetun sisustussuunnitelman tekeminen venyi pikkutunneille.  Rajasin tehtävän nuoren parin rivitalokaksion olohuoneeksi. Tällaiset tehtävät ovat erittäin mielenkiintoisia joskin työläitä. Tätäkään suunnitelmaa ei kasattu kokoon parina iltapäivänä. Tehtävää varten piirsin olohuoneen pohjapiirroksen mittakaavaan ja kokosin Polyvoressa suunnitelmaa kuvastavan kuvakollaasin. Lisäksi keräsin netistä havainnekuvia ja tietoa materiaaleista, joita tarvittaisiin suunnitelman toteuttamiseksi. Olisin halunnut vielä täydentää suunnitelmaa, mutta olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, jonka sain kasaan tällä aikataululla.






Exelin ihmeelliseen maailmaan pureuduttiin entistä syvällisemmin ja markkinoinnissa tutustuttiin yrityksen visuaaliseen viestiketjuun. Aiheeseen paneuduttiin parityöskentelyn menetelmin. Tehtävämme oli tutustua Raumalaisen Kodinonnen visuaalisuuteen, mitä yritys viestii, miten yritys näkyy aisakkaalle ja millainen mielikuva jää yrityksestä tutustumisen jälkeen.




maanantai 28. syyskuuta 2015

Exel ja suunnitelmia

Viikko polkaistiin käyntiin harjoittelemalla Exelin käyttöä. Olen käyttänyt Exeliä ennenkin mutta silti taas tuli opittua uusia, hienoja niksejä, jotka helpottavat ohjelman käyttöä. Olihan jälleen kerran antoisa päivä. Jatkossa tehdään testi.
Luovuutta päästiin harjoittelemaan sisustussuunnitelmaharjoituksen merkeissä. Opettaja arpoi jokaiselle huoneen, johon tuli tehdä sisustussuunnitelma kukin tavallaan. Minun tehtäväksi tuli suunnitella olohuone. Jokainen sai itse määritellä kohderyhmän mutta ohjeena oli pysytellä oman mukavuusalueen ja mieltymysten ulkopuolella. Tehtävän sai tehdä liimaa-leikkaa menetelmällä, poverpointilla, wordilla tai jollain muulla hyväksi katsomallaan tavalla. Suunnitelman tulee olla valmis ensi viikolla maanantaina, jolloin se esitellään muille.
Perehdyimme myös messujen saloihin, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon ja hoitaa messuja järjestettäessä, messujen aikana ja niiden jälkeen. Pitkä on lista asioista, joita tulee huomioida prosessin kaikissa vaiheissa. Messutavoitteita voidaan listata 100 erilaista. Jokaisen yrityksen tulee itse selvittää, mitkä tavoitteet ovat hyödyllisimpiä kussakin tapauksessa. Messuista pitää ottaa kaikki hyöty irti, sillä messuille osallistuminen ei ole halpaa lystiä. Tästäkin kurssista tuli myös tehtävä. Opettaja arpoi jokaiselle oppilaalle yrityksen, jolle suunnitella messut. Ensi kerraksi jokainen ottaa selvää yrityksestä ja sen tuotteista, tutustuu Forman kevätmessuihin ja alustavasti suunnittelee messuosastoa yritykselle. Arvonnassa minulle tuli suunnitella Globe Hope Oy messuosasto.




maanantai 21. syyskuuta 2015

Työturvaa

Aurinkoiset ja mukavan lämpimät ilmat jatkuvat. Tuleepahan hieman hyvitystä kehnosta kesästä vaikka sisällä opiskelemassa ollaankin.
Maanantaina tutustuttiin verkkosivujen ihmeelliseen maailmaan. Asiakkaan näkökulmasta verkkosivut pitäisi olla mahdollisimman helppokäyttöiset ja selkeät ja etsittyjen asioiden tulee löytyä suhteellisen helposti.
Opiskelimme myös turvallisuusasioita tasan kahdeksan tuntia. Opintojen lopuksi teimme testin ja kaikki sen myös läpäisivät, joten taskussa on viideksi seuraavaksi vuodeksi työturvallisuuskortti. Ihan yksiselitteisiä eivät testin monivalintatehtävät olleet ja muutamista vastauksista käytiin testi jälkeen keskustelua kouluttajan kanssa.

 
 
Perspektiivipiirtämisellä jatkettiin ja tällä kertaa emme käyttäneet mallina mielikuvitusmaisemaa vaan mallina oli todellinen koulun käytävä. Emme piirtäneet mittakaavaan. Minun mielestä voisi olla kuitenkin helpompaa piirtää mittakaavaan kuin luottaa silmämääräiseen arvioon kuvan mittasuhteista. Alku oli hakalaa mutta kun oven sai paikalleen loput yksityiskohdat "solahtivat" sujuvasti piirokseen.


Perspektiiviharjoitus 2


keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Some ja markkinointi

SOME:n ihmeelliseen maailmaan kurkattiin maanantaina. On Facebook, Twitter, Instagram ja  Linkedin.  
Facebook on Suomessa eniten käytetty sosiaalisen median palvelu, jossa suomalaisia on jo yli kaksi miljoonaa. Facebook toimii erityisesti kuluttajille markkinoitavien tuotteiden ja palveluiden esittelyssä ja kiinnostuksen herättämisessä.
Twitter on 140 merkin mikroblogi. Siellä käyttäjät julkaisevat lyhyitä kommentteja ja toteamuksia. Se on tehokas kanava asiantuntijaviestintään.
Instagramia suosivat erityisesti nuoret, koska verkostot rakentuvat kuvalliseen kerrontaan.  Instragramin soveltuukin erityisesti sellaisten tuotteiden ja palveluiden esille nostamiseen, jotka hyötyvät kuvista.
LinkedIn on erityisesti ammattilaisille suunnattu verkostoitumis- ja tiedonvaihtopalvelu. LinkedIn etu on asiantuntijuuden ja osaamisen esille nostaminen. LinkedIn profiili onkin eräänlainen CV, jossa jokainen voi jakaa oman työ- ja opiskeluhistoriansa, sekä suositella ystäviään ja tuttavia erilaisiin tehtäviin.
Ja onhan näitä muistakin. On  Blogger, Google+, You Tube, Foursquare, IRC-Galleria, Tumblr, eBay, Flikker, Messenger, WhatsApp, Pinterest ym.
Johan on markkinat, eihän näitä kaikkia voi millään hallita saati käyttää ja pitää ajan tasalla. 
 

Ja niin päästiinkin taas markkinointiin. Tällä kertaa markkinoinnissa perehdyttiin segmentointiin ja mainontaan. On olemassa erilaisia segmentointitapoja ja -vaatimuksia. Segmentoinnissa voidaan käyttää kovia ja pehmeitä lohkomisperusteita. Asian selventämiseksi, segmentointia harjoiteltiin ryhmissä muutamilla tuotteilla.


maanantai 7. syyskuuta 2015

Syyslukukausi alkoi

Kesä meni odotellessa helteitä, joita oli tänä kesänä kohtuuttoman vähän. Ensimmäinen opiskeluviikko on takana. Olemme ehtineet perehtyä markkinointiin, kestävään kehitykseen ja perspektiivissä piirtämiseen.

Aidot "joutsenmerkit" syysmaisemassa luonnollisessa perspektiivissä

Myyntiä ja markkinointia ollaan opiskeltu jo kevätlukukaudella, mutta aiheesta riittää opiskeltavaa myös syksyllä. Parin kanssa mietittiin Mitä on markkinointi? Markkinointiin liittyvät mm. mainonta, yrityksen tunnetuksi tekeminen, asiakaspalvelu/myynti - nettimyynti, tuotteet, palvelut, some, messut ja muut asiakastapahtumat, käyntikortit ym. materiaalit, henkilöstöasiat ja viihtyminen, perehdyttäminen, kanta-asiakastoiminta, puskaradio, laatu ym. Nämä kaikki asiat vaikuttavat brändiin, joka on oleellinen osa markkinointia. Tutustuttiin myös markkinointiviestintään ja markkinoinnin 4P ja 7P malleihin: Product, Place, Price, Promotion, People, Physical, Process.

Kestävään kehitykseen pureuduttiin parityöskentelyn menetelmin. Minun, Kirsin ja Helenin aiheena oli Ekologinen kehitys. Ryhmätyömme tuotos löytyy linkistä:
kestävä kehitys
Kestävän kehityksen haaste on sovittaa ympäristöasiat ja talouskasvu keskenään. Kestävään kehitykseen liittyvät mm. ihmisten ja eläinten, luonnon ja ympäristön hyvinvointi, jätteet ja niiden vähentäminen, vesi ja ravinto, liikkuminen, energia, luonnonvarat ja niiden käyttö, palvelut ja hyödykkeet, pakkausket ja kierrätys, ja jälleen kerran markkinointi / ympäristömarkkinointi. Tutustuttiin myös termeihin ja ympäristömerkkeihin.

 
Ekotehokkuus = vähemmällä enemmän
Ekologinen jalanjälki = kuinka suuri maa- ja vesialue tarvitaan väestön kuluttaman ravinnon, materiaalin ja energian tuottamiseen ja syntyvän jätteen käsittelyyn.
Ekologinen selkäreppu = kertoo kiloina sen luonnonvarojen määrän, jonka tuotteen valmistukseen, käyttöön ja hävittämiseen tarvitaan.
Elinkaari = tuotteen koko elinkaaren aikana syntyvät ympäristövaikutukset; r-a hankinta, valmistus, käyttö ja jätehuolto.
Ajattelemisen aiheita:
  • Vuoteen 2050 mennessä maapallolla on 9 miljardia ihmistä.
  • Tarvitaan 1,5 vuotta tuottamaan se määrä uusiutuvia luonnonvaroja mitä tuhlataan yhdessä vuodessa.
  • Maapallolla on yli miljardi ihmistä ilman puhdasta vettä.
VÄHENNÄ - KIERRÄTÄ - KÄYTÄ UUDELLEEN

Keskiviikkona suuntana oli Eura ja vanha paloasema, jossa pääsimme opiskelemaan piirtämistä perspektiivissä. Teimme muutamia harjoitteita etsimällä valmiista kuvista pakopisteitä. Tämän jälkeen päästiin piirtämään ja värittämään maisemakuvaa perspektiivissä. Piirtäminen ja värittäminen on kivaa, kun vain osaisi lopettaa yksityiskohtien kanssa hifistelyn.

Perspektiiviharjoitus


maanantai 3. elokuuta 2015

Mökillä ja Kiuruvedellä

Lomalla oleiltiin mökillä ja Kiuruvedellä. Mökillä uitiin tottakai vaikka vesi oli kylmää! Komeita ahvenia eksyi verkkoon, 3 kpl á 700g. Me kaikki tytöt nautittiin mökkeilystä, vaikka sää oli sitä tänä kesänä tavallista sateista ja tuulista sorttia. Iita karsi myyrien, hiirien ja päästäisten populaatiota runsaalla tassulla.

Kolme päivää meni Kiuruvedellä iskelmälaulukilpailussa jännittäessä Hanne-Reetan suoriutumista. Laulukilpailusta enemmän korvakuulolla välilehdellä.

Mökkielämää

Kuva: Tuomas Luukkonen, Sanna Luukkonen, Juha-Pekka Miettinen, Jaakko Luukkonen

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Talent Quest ja Kalajoki


Viikonloppu tuli vietettyä Kalajoella, jossa käytiin Talent Quest Finland 2015 laulukilpailu. Hanne-Reetta otti ja voitti naisten sarjan ja lähtee edustamaan suomea Las Vegasiin jo syyskuussa. Lisää tästä Korvakuulolla sivulla.
Kalajoella ilmat eivät suosineet kuin vasta sunnuntaina, jolloin aurinko paistoi ja oli yli 20 astetta lämmintä. Vasta sunnuntaina käytiin hiekoilla ja rannalla, tosin aikaisemmin ei olisi ehdittykään. Syötiin kumminkin hyvää ruokaa mm. etanoita alkupalaksi.

Kalajoella



Etanoita, nam!

Juho ja Hanne-Reetta, tyypilliset nuoret lempipuuhassa ennen ruokaa !

Paluumatkalla pysähdyttiin Power Parkissa. Nuoriso kokeili kaikki hurjimmatkin laitteet. Junkkeri on pohjoiseuroopan hurjin vuoristorata. Se nousee parhaimmillaan 40 metrin korkeuteen ja alkuvauhti kiihtyy 1,9 sekunnissa nollasta sataan. Me varttuneemmat käytiin vain puuvuoristoradassa ja nautittiin auringonpaisteesta, vihdoinkin kunnon kesäilma! Puuvuoristorata oli riittävän vauhdikas ja vatsaa kutitteleva laite, joten Minä ja Asko ei uskallettu mennä muihin kieputtajiin. Tuli huono olo jo tässä "kesyssä" vuoristoradassa.

Power Parkissa

Hanski pinkissä collarissa ja Juho vieressä etupenkissä Junkkerissa.