maanantai 7. syyskuuta 2015

Syyslukukausi alkoi

Kesä meni odotellessa helteitä, joita oli tänä kesänä kohtuuttoman vähän. Ensimmäinen opiskeluviikko on takana. Olemme ehtineet perehtyä markkinointiin, kestävään kehitykseen ja perspektiivissä piirtämiseen.

Aidot "joutsenmerkit" syysmaisemassa luonnollisessa perspektiivissä

Myyntiä ja markkinointia ollaan opiskeltu jo kevätlukukaudella, mutta aiheesta riittää opiskeltavaa myös syksyllä. Parin kanssa mietittiin Mitä on markkinointi? Markkinointiin liittyvät mm. mainonta, yrityksen tunnetuksi tekeminen, asiakaspalvelu/myynti - nettimyynti, tuotteet, palvelut, some, messut ja muut asiakastapahtumat, käyntikortit ym. materiaalit, henkilöstöasiat ja viihtyminen, perehdyttäminen, kanta-asiakastoiminta, puskaradio, laatu ym. Nämä kaikki asiat vaikuttavat brändiin, joka on oleellinen osa markkinointia. Tutustuttiin myös markkinointiviestintään ja markkinoinnin 4P ja 7P malleihin: Product, Place, Price, Promotion, People, Physical, Process.

Kestävään kehitykseen pureuduttiin parityöskentelyn menetelmin. Minun, Kirsin ja Helenin aiheena oli Ekologinen kehitys. Ryhmätyömme tuotos löytyy linkistä:
kestävä kehitys
Kestävän kehityksen haaste on sovittaa ympäristöasiat ja talouskasvu keskenään. Kestävään kehitykseen liittyvät mm. ihmisten ja eläinten, luonnon ja ympäristön hyvinvointi, jätteet ja niiden vähentäminen, vesi ja ravinto, liikkuminen, energia, luonnonvarat ja niiden käyttö, palvelut ja hyödykkeet, pakkausket ja kierrätys, ja jälleen kerran markkinointi / ympäristömarkkinointi. Tutustuttiin myös termeihin ja ympäristömerkkeihin.

 
Ekotehokkuus = vähemmällä enemmän
Ekologinen jalanjälki = kuinka suuri maa- ja vesialue tarvitaan väestön kuluttaman ravinnon, materiaalin ja energian tuottamiseen ja syntyvän jätteen käsittelyyn.
Ekologinen selkäreppu = kertoo kiloina sen luonnonvarojen määrän, jonka tuotteen valmistukseen, käyttöön ja hävittämiseen tarvitaan.
Elinkaari = tuotteen koko elinkaaren aikana syntyvät ympäristövaikutukset; r-a hankinta, valmistus, käyttö ja jätehuolto.
Ajattelemisen aiheita:
  • Vuoteen 2050 mennessä maapallolla on 9 miljardia ihmistä.
  • Tarvitaan 1,5 vuotta tuottamaan se määrä uusiutuvia luonnonvaroja mitä tuhlataan yhdessä vuodessa.
  • Maapallolla on yli miljardi ihmistä ilman puhdasta vettä.
VÄHENNÄ - KIERRÄTÄ - KÄYTÄ UUDELLEEN

Keskiviikkona suuntana oli Eura ja vanha paloasema, jossa pääsimme opiskelemaan piirtämistä perspektiivissä. Teimme muutamia harjoitteita etsimällä valmiista kuvista pakopisteitä. Tämän jälkeen päästiin piirtämään ja värittämään maisemakuvaa perspektiivissä. Piirtäminen ja värittäminen on kivaa, kun vain osaisi lopettaa yksityiskohtien kanssa hifistelyn.

Perspektiiviharjoitus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti