maanantai 28. syyskuuta 2015

Exel ja suunnitelmia

Viikko polkaistiin käyntiin harjoittelemalla Exelin käyttöä. Olen käyttänyt Exeliä ennenkin mutta silti taas tuli opittua uusia, hienoja niksejä, jotka helpottavat ohjelman käyttöä. Olihan jälleen kerran antoisa päivä. Jatkossa tehdään testi.
Luovuutta päästiin harjoittelemaan sisustussuunnitelmaharjoituksen merkeissä. Opettaja arpoi jokaiselle huoneen, johon tuli tehdä sisustussuunnitelma kukin tavallaan. Minun tehtäväksi tuli suunnitella olohuone. Jokainen sai itse määritellä kohderyhmän mutta ohjeena oli pysytellä oman mukavuusalueen ja mieltymysten ulkopuolella. Tehtävän sai tehdä liimaa-leikkaa menetelmällä, poverpointilla, wordilla tai jollain muulla hyväksi katsomallaan tavalla. Suunnitelman tulee olla valmis ensi viikolla maanantaina, jolloin se esitellään muille.
Perehdyimme myös messujen saloihin, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon ja hoitaa messuja järjestettäessä, messujen aikana ja niiden jälkeen. Pitkä on lista asioista, joita tulee huomioida prosessin kaikissa vaiheissa. Messutavoitteita voidaan listata 100 erilaista. Jokaisen yrityksen tulee itse selvittää, mitkä tavoitteet ovat hyödyllisimpiä kussakin tapauksessa. Messuista pitää ottaa kaikki hyöty irti, sillä messuille osallistuminen ei ole halpaa lystiä. Tästäkin kurssista tuli myös tehtävä. Opettaja arpoi jokaiselle oppilaalle yrityksen, jolle suunnitella messut. Ensi kerraksi jokainen ottaa selvää yrityksestä ja sen tuotteista, tutustuu Forman kevätmessuihin ja alustavasti suunnittelee messuosastoa yritykselle. Arvonnassa minulle tuli suunnitella Globe Hope Oy messuosasto.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti