torstai 30. huhtikuuta 2015

Turvallisuutta ja tekstausta

Asiakaspalvelun tunnilla päästiin purkamaan ryhmätyöt. Irenen ja minun aiheena oli Brändit. Ennen esittämistä tsekkasimme vielä läpi "viilatun" esityksen.
Lisäksi opiskeltiin turvallisuutta. Turvallisuusluennolla päästiin myös tositoimiin. Harjoittelimme muutamia itsepuolustusliikkeitä ryhmässä kaverin kanssa. Olipa mielenkiintoista perehtyä asiakaspalvelun turvallisuuteen.
Mielenkiintoista, näin voisi sanoa myös mainostekstaamisesta. Olipa vaikeaa! Miten ihmeessä tekstaaminen voi olla niin vaikeaa vai ollaanko liian kriittisiä oman käsialan suhteen? Tussin asento kädessä tuntuu hassulle, sitä pidetään ikäänkuin "kourassa". Tussin terän asennon pitää olla oikea, muuten jälki on huonoa. Kirjaimia ei millään saa tarpeeksi vinoon, kun taas lauseet menevät vinoon ilman apuviivoja. Kirjaimia ja numeroita ei saa myöskään tasanäköiseksi eikä -kokoiseksi ja käsiala näyttää vapisevalta, miten kirjoittaminen voi olla niin vaikeaa? Saimme kokeilla myös mustetussilla kalligrafiatekstaamista. Tässäkin lajissa välineillä on merkitystä. Tavallisen tussin jälki on liian tasapaksua, kun taas oikealla musteella täytetyllä mustekynällä tai musteeseen kastettavalla mustekynällä saa leveydeltään vaihtelevaa tekstiä, joka on paljon kauniinpaa kuin tasapaksu jälki. Tämä tekstaaminen on mainostekstaamista helpompaa ja sujuu paremmin.
Mainostekstausmallit


Mainostekstausharjoitus

Kalligrafiatekstimallit

Kalligrafiaharjoitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti