perjantai 17. huhtikuuta 2015

Valoa ja elvytystä

Viikko aloitettiin valon voimin. Valon historian, spektien ja värin allonpituuksien kautta etenimme aiheessa eri tilojen kuten myymälän ja näyteikkunoiden valasituksiin ja siihen mikä merkitys valaistuksella on ostokäyttäytymiseen. Luennoitsija Jani-Matti Salo oli jaksanut raahata mukanaan näyttämövaloja, joiden avulla saatiin käytännössä havaita mitä tapahtuu kun valon spektristä suodatetaan osa pois.

Valoaaltoja
Tällä viikolla osallistuimme myös ensiapukurssille. Pääsimme opettelemaan tajuttoman ihmisen (toistemme) kääntämistä kylkiasentoon, haavojen sitomista ja elvytystä. Hengetön potilas oli Anne nukke, jota yritimme elvyttää henkiin laihoin tuloksin. Kohtalaisen raskasta puuhaa painella yhteen menoon 30 kertaa, puhaltaa 2 kertaa ja taas painella toinen mokoma ja kolmaskin. Kyllä elvyttämien ja toistemme kääntely ihan treenistä kävi. Hien puskiessa pintaan piti vaatteita harjoitusten edetessä vähentää, mutta nyt on lompakossa voimassa oleva ensiapukortti seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

Anne nukke
Viikko huipentui aiheeseen näyteikkunasomistus. Vielä emme päässeet tositoimiin mutta parin kanssa tuli suunnitella näyteikkunaesillepano ensi viikolla Eurassa suoritettavaa käytännön tehtävää varten.  Kirsi ja minä otimme teemaksi Äitienpäivän, jolloin äidin pitäsi saada rentoutua ja viettää vapaapäivää toisten perheenjäsenten passatessa. Väreinä käytämme kevään heleitä värejä ja ikkunaan tulee ripaus romatiikkaa pitsin muodossa. Teimme listan tavaroista, joita tarvitsemme. Osa löytyy koululta Eurasta, osa kotoa ja osa ostetaan kaupasta. Jokainen piirsi luonnoksen esillepanosta. Mielenkiintoista nähdä, miten hyvin luonnos ja oikeasti somistettu ikkuna vastaavat toisiaan.

Näyteikkunaluonnos


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti