maanantai 29. kesäkuuta 2015

Talent Quest ja Kalajoki


Viikonloppu tuli vietettyä Kalajoella, jossa käytiin Talent Quest Finland 2015 laulukilpailu. Hanne-Reetta otti ja voitti naisten sarjan ja lähtee edustamaan suomea Las Vegasiin jo syyskuussa. Lisää tästä Korvakuulolla sivulla.
Kalajoella ilmat eivät suosineet kuin vasta sunnuntaina, jolloin aurinko paistoi ja oli yli 20 astetta lämmintä. Vasta sunnuntaina käytiin hiekoilla ja rannalla, tosin aikaisemmin ei olisi ehdittykään. Syötiin kumminkin hyvää ruokaa mm. etanoita alkupalaksi.

Kalajoella



Etanoita, nam!

Juho ja Hanne-Reetta, tyypilliset nuoret lempipuuhassa ennen ruokaa !

Paluumatkalla pysähdyttiin Power Parkissa. Nuoriso kokeili kaikki hurjimmatkin laitteet. Junkkeri on pohjoiseuroopan hurjin vuoristorata. Se nousee parhaimmillaan 40 metrin korkeuteen ja alkuvauhti kiihtyy 1,9 sekunnissa nollasta sataan. Me varttuneemmat käytiin vain puuvuoristoradassa ja nautittiin auringonpaisteesta, vihdoinkin kunnon kesäilma! Puuvuoristorata oli riittävän vauhdikas ja vatsaa kutitteleva laite, joten Minä ja Asko ei uskallettu mennä muihin kieputtajiin. Tuli huono olo jo tässä "kesyssä" vuoristoradassa.

Power Parkissa

Hanski pinkissä collarissa ja Juho vieressä etupenkissä Junkkerissa.

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannus

Niin on päästy keskikesän juhlaan. Juhannus on raikas ja vetinen..kuinkas muutenkaan. Kaikesta huolimatta Hyvää ja Rentouttavaa Juhannusta!




perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kesälaitumella

Olemme päässeet kesälaitumelle vaikka lämpötilojen puolesta ei kovin kesäiseltä tunnu. Melko koleaa on ollut mutta, koska Juhannusta kohti mennään ei kai sitä voi Suomen kesäsäästä muuta oleettaakaan. Juhannuksena voi joutua jo varastoon pestyt toppavaatteet kaivamaan esille - toivottavasti ei kuitenkaan!
Kukin meistä Somy15 opiskelijasta on tahollaaän työharjoittelussa toiset enemmän ja toiset vähemmän. Nautin kesästä ja teen työharjoittelua osittain etänä. Jossain vaiheessa jotain näkyvää syntyy näyteikkunasomistuksen muodossa. Ei muuta kuin hyvin lämmintä ja aurinkoista kesää kaikille!

Hyvää kesää!

torstai 4. kesäkuuta 2015

Messut ja "matkailua"

Euran Pyhäjärvimessut pidettiin Euran urheiluhallilla viikonloppuna 23-24.5. Me opiskelijat ja opettajat kukin vuorollaan olimme messuosastolla päivystämässä ja esittelemässä Saskyn koulutustarjontaa. Visualistit rakensivat messustandin kun taas Somylaisista viimeiset osastolla päivystäneet purkivat sen.

Saskyn messuosasto

Toiseksi viimeisellä kevään kouluviikolla pääsimme stailaamaan liikkeiden näyteikkunoita ja Euran näyteikkunaslooseja. Kirsin kanssa rakensimme Huittisissa sijaitsevan vaateliikkeen MariaJuhanin näyteikkunat. Edellisenä päivänä kävimme valitsemassa ikkunoissa rekvisiittana käytettävän tapetin. Rautakaupan varastomalleissa ei ollut kovin paljon valinnanvaraa, joten päädyimme hailun värisien kukkatapettien sijaan näyttävämpään koivutapettiin. Lisäksi edellisenä iltana askartelimme paperista vekittämällä ympyränmuotoisia "kukkia". Koko tiistaipäivä meni ikkunoita stailatessa. Runsas ajankäyttö johtunee siitä, että ensimmäisiä näyteikkunoita tehdessämme  jouduimme pukemaan ja riisumaan nukkeja useamman kerran. Osa valitsemistamme vaatteista olivat pieniä ja osa taas liian suuria. Kuvittelimme, että nuket olisivat samankokoisia, vaikka todellisuudessa näin ei ollut. Tämä sählääminen menee kokemattomuuden piikkiin. Kanattaisi sovittaa vaatteita ennen silittämistä. Olisimme jättäneet nuket kuvien mukaisesti ilman peruukkeja, mutta kauppias halusi lopuksi peruukit päähän. Joka tapaukseesa mielestämme stailasimme ikkunat hienosti ja kauppiaskin oli tyytyväinen.
Kevään viimeisenä koulupäivänä arvioimme kuvien perusteella tai paikanpäällä opettajan kanssa kunkin ryhmän somistamat näyteikkunat. Palaute oli hyvää!

MariaJuhanin stailattu näyteikkuna


Viikko huipentui Eurassa, jossa saimme tehtäväksi stailata näyteikkunasloosi parin kanssa. Pari ja aihe arvottiin. Kristiina ja minä saatiin aiheeksi Luxsus. Meni tovi miettiessä ja nettiä selatessa, mitä kaikkea luxusta on olemassa - autot, veneet, kalliit viinit ja viskit, kamerat, matkat. Kolusimme kaappeja ja varastoja löytääksemme tavaroita, joista voitaisiin rakentaa luxsusta kuvastava esillepano. Halusimme tehdä esillepanon tavaroilla eikä pelkästään julisteilla. Jossain vaiheessa bongasimme ikkunalla olevat muoviset bonsaipuut ja siitähän se ajatus sitten lähti. Bonsai kuvastaa Japania ja tästä saatiin idea rakentaa räätälöityjä Japanin luksusmatkoja välittävän matkatoimiston näyteikkuna. Meidän matkatoimisto sai nimekseen Rising Sun Travels. Opettaja lähetettiin kauppaan niin meidän kuin muidenkin toimesta hakemaan lisää tarvikkeita. Tarvitsimme pyöreänmuotoisia kuppeja, syömätikkuja ja kuohuviinipullon. Rakensimme mustasta kapalevystä japanilaisen portin. Ensin suunittelimme tekevämme sen valkoisesta levystä, joka maalattaisiin punaiseksi. Lopulta kuitenkin päätimme tehdä sen mustasta levystä, koska ikkunaan tuli punaista nousevan auringon muodossa. Nouseva aurinko tehtiin kankaasta, joka kiinnitettiin pyöreään kehikkoon. Löytämämme kehikko oli niin hieno, että olisimme käyttäneet sitä missä tahansa esillepanossa. Viinipullon etiketti ja erittäin hieno Geishan kuva tulostettiin netistä. Koroke rakennattiin harkoista, jotka vuorattiin mustalla kankaalla. Matkatoimiston nimikyltti liimattiin kapalevystä leikattuun kehykseen.  Koko päivä kului nopeasti emmekä olisi malttaneet pitää taukojakaan. Opettaja suorastaan "pakotti" pitämään ruokatauon välillä. Meidän, opettajan ja muidenkin mielestä rakensimme niukan mutta näyttävän tyhjää tilaa ja valoa sisältävän Luxusta kuvastavan esillepanon, vai mitä!
                              
Luxusta
Ennen työharjoittelua ja kesälomaa viimeisellä viikolla kahtena päivänä opiskelimme yrityksen PR-toimintaa.  PR-toiminta lähtee omasta jaksamisesta - "Pidä akku ladattuna, jotta jaksat hymyillä". Siksi aluksi käsiteltiin jaksamista. Mitkä asiat saavat sinut voimaan hyvin ja mitä teet, jos akku on remontin tarpeessa? Käsiteltiin myös vuorovaikutusta, kuuntelemista, havannointia ja viestintää. Näiden aiheiden tiimoilta teimme myös muutamia ryhmätöitä ja harjoituksia. Pidettiin mm. puhe, jotta oppisimme mm. miten hallita jännittämistä. PR-toimintaan liittyy myös mielikuvan rakentaminen ja siihen kiinteästi liittyvät imago ja brändi. Imago ja brändi mielletään yleensä yrityksiin mutta ne ovat yhtälailla henkilösidonnaisia asioita. Toisena päivänä päästiin markkinointiin, mitä markkinointi on, markkinoinnin tavoitteet, kilpailukeinot ja strategia. Tutustuimme markkinoinnin 4P ja 7P malliin ja Timo Rope -teeseihin; NIIN ON JOS SILTÄ NÄYTTÄÄ JA NIIN ON. Perehdyimme myös tapahtumamarkkinointiin, sen kriteereihin, tavoitteisiin ja mittareihin. Jokainen meistä on jossain elämänvaiheessa joutunut tai saanut suunnitella ja/tai järjestää tapahtuman. Yksityiselämän tapahtumia ovat esimerkiksi lasten syntymäpäivät kun taas yrityksen tapahtuma voisi olla esimerkiksi tuotelanseeruatapahtuma. Kaikissa niin pienissä kuin suurissakin tapahtumissa pätevät samat säännöt: aikatauluta, aseta tavoitteet, budjetoi, laadi osallistujalista, ohjelma ja kutsu, hanki mm. laitteet, tarvikkeet, tarjoilut, tapahtumapaikka sekä mahdollisesti tarvittavat luvat, järjestysmiehet ja ensiapu. Muista varmistaa ja aina vain varmistaa. Uudistu älä uraudu, muista, että tavoite, teema ja osallistujat ovat tärkein, kerää palaute ja opi siitä. Viimeiseksi ryhmätyöksi suunittelimme tapahtuman. Kirsi ja minä otimme tehtäväksi suunnitella hyväntekeväisyys konserttitapahtuman. Meidän konserttitapahtuman teemaksi tuli Hullussa Yössä valoa kansalle. Sanoisin, että tässä tapahtumassa olisi ideaa, siitä vaan joku toteuttamaan!