perjantai 22. toukokuuta 2015

Mielenkiintoista

Tämä  viikko täyttyi stailauksesta ja somistamisesta. Toki viikkoon mahtui muutakin kuten eläimiä, istutuksia ja kesäkukkia.
Kodin stailaukseessa käsiteltiin kodin eri tilojen stailausta lähinnä myyntikuntoon. Tärkeimmät säännöt ovat siivoa, raivaa ja vie turhat tavarat varastoon. Kiinnitä myös huomio yksityiskohtiin, ikkunoihin, oviin ja listoihin. Pitää miettiä myös kohderyhmä, kenelle stailaat asunnon. Käytä myös valoja, lisää niitä tarvittaessa esimerkiksi pöytälamppujen tai jalkalamppujen muodossa. Kukat, yrtit, viherkasvit ja pullantuoksu viimeistelevät stailauksen. Ja rahastahan kaikki on kiinni, miten mittavan stailauksen voi tehdä. Laitetaanko koko huusholli remonttiin vai maalataanko vain pinnat, tai tehdäänkö stailaus pelkästään tekstiilein ja kalustein. Vinkkejä stailaukseen löytyy sivulta www.styleroom.fi
Näyteikkunaa pääsemme toden teolla tekemään ensi viikolla, mutta sitä ennen käytiin läpi näyteikkunan stailaukseen liittyviä asioita. Valitettavasti monissa liikkeissä ei vielä ole ymmärretty, että myymälän näyteikkuna on ilmainen mainospaikka, joka on avoinna 24 tuntia.
Näytyeikkunaa somistettaessa kannattaa muistaa muutamat perussäännöt:
  • Näyteikkunaa somistettaessa pitää huomioida ikkunan mittasuhteet ja mitat kuin myös kohderyhmä ja sanoma.
  • Jos käytettävissä on mainosmateriaalia, sitä kannattaa käyttää. Mainosmateriaali on huolellisesti suunniteltu, joten siitä voi huoletta napata ikkunassa käytetävät värit ja materiaalit.
  • Monessa ikkunassa on optinen keskipiste jätetty käyttämättä. Optinen keskipiste sijaitsee katsojan silmien korkeudella keskellä ikkunaa.
  • Tavarat ja materiaalit sommitellaan kolmion muotoon, joka ohjaa katsojan katsetta, pitää sommitelman tiiviinä ja mielenkiintoisena.
  • Pariton määrä on parempi kuin parillinen. Ryhmittele tavarat ja jätä tyhjää tilaa, jolloin tavarat tulevat paremmin esille.
  • Valolla saadaan aikaan varjoja, valoja, syvyyttä, mielenkiintoa ja koko näyteikkuna näyttää paremmalta hyvin valaistuna.
  • Kun rakennat näyteikkunaa, pese ja silitä. Ikkuna tulee pestä ja pohja siivota joka kerta ennen somistamista ja kaikki ikkunaan tulevat tekstiilit pitää silittää. Älä käytä väljiä kankaita päällystämiseen vaan päällystä jämäkästi ja tiukasti. Laita ensin kaikki ikkunaan tuleva tavara ja rekvisiitta valmiiksi ja pura vasta sitten vanha somistus. Näin ikkuna on tyhjänä mahdollisimman vähän aikaa.
  • Muista aina myös hintamerkinnät ja oikeat sellaiset.

Asiakaspalvelun tunnit pidettiin tällä kertaa Kokemäellä. Siellä päästiin tutustumaan "kukkiin ja mehiläisiin". Kävimme jututtamassa mm. papukaijoja, jotka eivät tällä kertaa olleet erityisen juttutuulella. Saatiin kuitenkin Kongon harmaalta papukaijalta, kohtelias lintu kun on, Hyvän Yön toivotus lopuksi. Nähtiin myös mm. Boa-käärme, erilaisia liskoja, kilpikonnia ja jyrsijöitä. Keväällä syntyneet karitsat olivat suloisia määkijöitä. Lehmät olivat päässeet edellisenä päivänä laitumelle, jossa olivat myös Alpakat. Alpakan villa on todella pehmeää ja itse eläimet kauniita suurine silmineen ja "hiuspehkoineen". Kaikkien mieleen jäi varmasti Alli Alpakka, joka hurmaa ilmeellään ja silmillään jokaisen mennen tullen. Kokemäellä koulutetaan myös palveluskoiria viranomaisten käyttöön. Pennut tulevat tarhaan 7 viikon ikäisinä ja ne lähtevät koulutettuina "maailmalle" töihin vuoden ikäisinä.
Saimme tutustua myös Karimaan puutarhaan ja taimitarhaan. Karimaan puutarhan historia on mielenkiintoinen. Siellä myös testataan ja viljellään monenlaisia ja -kokoisia uusia ja vanhoja kasveja. Tutuistuimme myös Pehtorska puutarhamyymälään ja sieltä jäi väkisin käteen komea amppeli ja kesäkukkia kotiin viemiseksi.

Karimaan taimitarha





keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Yritysvierailuja ja vartalotyyppejä


Tietotekniikassa jatkettiin perehtymistä Power Pointin maailmaan ja lopuksi teimme testi A-korttia varten. Power Point testi ei tuntunut vaikealta ja meni hyvin.

Stailauksen tunneilla käsiteltiin eri vaatetylejä, vartalotyyppejä sekä pukeutumisen etikettejä eri tilausuuksissa. Teimme oman tyylipersoonallisuustestin. Testin perusteella olen ensisijaisesti luonnollinen mutta myös klassinen pukeutuja. Erilaisia vartalotyyppejä ovat omena-, päärynä-, tiimalasi-, H-, Y-vartalotyyppi. Tätäkin voi testata netissä. Testi löytyy osoitteesta www.fiiniks.net. Testin perusteella olen vartalotyypiltäni tiimalasi. Toki tämän tiesinkin, mutta tulipahan testattua. Yhteishyvän sivuilta löytyy myös tyyli- ja pukeutumisopas, josta saa ohjeita eri vartalotyypille sopivista/ei sopivista vaatteista ja asusteista.


Lopuksi saimme tehtäväksi tehdä kaksi stailausta yhdestä vaatekappaleesta. Tulin valinneeksi Biker Jacketin. Tämän ympärille rakensin polyvorella dramaattisen ja klassisen stailauksen.

dramatic woman 
classic style


































Anneli Keinonen, Kirami ja Hansa ovat tuttuja nimiä Huittisten lähialueiden asukkaille. Pääsimme tutustumaan näiden yritysten toimintaan. Meille esiteltiin yritysten toimitilat ja kuulimme mm. yritysten historiasta, toimintatavoista, markkinoista ja tuotteista. Anneli Keinosen tuotteet ovat pääasiassa vaatteita. Kirami valmistaa monenlaisia ja -kokoisia paljuja. Mikä onkaan sen hienompaa laiskottelua kuin lillua talvipakkasella pipo päässä tähtitaivaan alla lämpimässä vedessä paljussa. Hansan tiloissa on monenlaisia yrityksiä kuten huonekalu- ja sisustusliike Pikku Piironki, keittiökalustemyyjiä sekä useita tilaustöitä tekeviä puuseppiä.


Anneli Keinosen ateljee










sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Nuket ja torsot

Mitä on laatu? Se on kaikki ominaisuudet prosesseissa, esineissä ja ihmisissä alusta loppuun. Laadun näkökulmia ovat valmistus, suunnittelu, asiakas ja ympäristö. On siis kyse kohtalaisen laajasta asiasta. On olemassa monia kuhinkin toimialaan rakennettuja eri laatujärjestelmiä, joiden mukaan tulisi toimia. Järjestelmän toimivuutta kontrolloidaan sisäisin ja ulkoisin auditoinnein. Laatu on siis loputon työ.
ATK:n tunneilla opiskeltiin ja harjoiteltiin PowerPointtia. Aiheen tiimoilla jatketaan myös seuraavilla tunneilla, jolloin tehdään myös seuraava A-kortin testi. Perehdyimme myös kuvankäsittelyyn ohjelmiin Big Monkey (kuvankäsittelyohjelma) ja PIXLREDITOR (muokkausohjelma) ja PIXLREXPRESS (kuvien manipulointia ja kollaaseja).
Eurassa saimme harjoitella mallinukkien ja torsojen pukemista, paidan silittämista, kravaattisolmujen tekemistä ja eri tapoja sitoa huivi. Mallinuket ovat melko painavia ja hankalia pukea, nehän eivät jousta. Kaikki puettavat vaatteet pitää silittää erittäin huolellisesti. Paita on hankala, koska se tahtoo rypistyä uudelleen puettaessa. Pahimpia ryppyjä voi yrittää peittää asusteilla.

Torso
Mallinukke