keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Gaalaillan somistus

Huittisten yrittäjien gaalailta työllisti parina päivänä. Leikkasinne, silitimme ja ripustimme valkoisia verhoja aulan seinille. Sijoittelimme oikeita viherkasveja peittämään mm. lavuaareja ja erilaisia ohjeita seinillä. Taittelimme kaikenkokoisia viuhkoja, joita ripustimme verhoihin antamaan väriä ja säihkettä. Helenin tekemä isoin ja komein viuhka pääsi paraatipaikalle virtiiniin. Vitriiniin ripustettiin myös hopeamaalilla maalattuja oksia ja Kirsin ompelemat siniset verhot. Keskelle vitriiniä sijoitettiin nuottiteline, johon yrittäjät laittoivat myöhemmin taulun. Täytyy sanoa, että vitriinistä tuli häikäisevän kaunis. Eipä ollut aulankaan somistuksessa häpeämistä. Aulaan kattoon ripustettiin riisipaperivarjot, joiden sisään laitettiin pattereilla toimivat valot. Nämä olivat ns. piste iin päälle. Saimme somistuksesta hyvää palautetta. Toivottavasti joku näyttää meille vielä kuvat tilasta valaistuksineen. Valaistus laitettiin yrittäjien toimesta myöhemmin paikalleen, joten emme ole nähneet tilaa juhlavalaistuksessa.

Yrittäjien gaalaillan somisteet
 
Olemme näiden töiden ohella ehtineet myös opiskella matematiikkaa, prosenttilaskuja, jotka liittyvät talousmatematiikan kurssiin.

Gaalailta työllisti myös toisella viikolla, kun maanantaina kuulimme, että meidän pitää myös purkaa somistus. Näin ei alunperin ollut puhetta, mutta tilanne oli muuttunut. Kaikki purettiin paitsi virtiini, johon lisäsimme seiniltä verhoista poistettuja viuhkoja. Purkuaika otettiin markkinoinnista, jonka tunneilla opiskeimme lähinnä markkinointikampanjoita. Tutuistuimme myös uuteen opettajaan Hannaan sisustustuntien myötä. Jälleen pääsemme tekemään kollaaseja. Voimme valita kukin itse kohteen, johon haluaisimme suunnitella uuden sisustuksen.

Nyt se on ovella ja niin sanotusti startattu, uusi ja ihmeellinen työmaa. Vielä olen hiukan ns. pihalla mutta onneksi minulla on töissä kokeneet työntekijät, joihin voin luottaa. Pitkiä päiviä on tiedossa, kun yht´aikaa uuden haasteen ohella hoidan myös opinnot tutkinnon kera kunnialla loppuun. Toissaalta tässä tulee ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Blanssi

Edellisen tehtävän tiimoilta tuli muutos lukujärjestykseen. Huittisten Yrittäjät haluavat meidän suunnittelevan ja toteuttavan heidän Gaalaillan somistuksen koulun aulaan ja virtiiniin. Niinpä tällä viikolla yksi päivä meni ideoidessa ja suunnitellessa ensi viikolla toteutettavaa somistusta. Ensi viikko meneekin kokonaan tämän gaalailtatehtävän parissa. Kahtena muuna päivänä tällä viikolla oltiin Eurassa ja puuhasteltiin aiemmin arvotun oman projektin parissa. Minun projektina oli suunnitella Globe Hope messuosasto Forman kevätmessuille. Minun osalta jälleen kerran "mopo karkasi käsistä" ja tuli piirrettyä enemmän kuvia kuin oli tarpeen. Palautuipahan mieliin standardiprojektiopiirtäminen.

Blanssin etusivu

Suunnitelma sisäaukeamalla
Blanssin takasivu

tiistai 6. lokakuuta 2015

Lisää etätehtäviä


Nyt tuntuu etätehtäviä tulevan sieltä sun täältä. Markkinoinnissa on jonossa parikin tehtävää, samoin kuin kohtalaisen työmäärän vaativia suunnitelmiakin. Jälleen on päästy tekstailemaan. Tällä kertaa tekstattiin kiitoskortti. Onhan se vaikeaa, tekstistä tulee väkisinkin vapisevaa, ihan kuin en ikinä olisi kirjoittanut käsin tekstiä. Sitä se on tämä nykyinen konemaailma - käsiala ei kehity, koska kaiken kirjoittaa koneella. Tekstaaminen vaatii vielä harjoittelua.

Tekstattu kiitoskortti

Exelin harjoittelemista jatkettiin ja lopuksi tehtii testi. Uskoisin sen menneen läpi, koska tuntui helpolta.
Olipa muutenkin mielenkiintoinen viikko. Teimme asetelmia pöydälle rautakaupasta saatujen värilastujen värien mukaan ja valokuvasimme asetelmat. Näistä valokuvista teimme valokuvakollaasin PicMonky editointiohjelmalla. Niin asetelmat kuin kuvakollaasitkin aseteltiin päivän lopuksi koulun lasivitriiniin näytille.

Värilastu
Pöydälle koottu asetelma


Yllä: pöydälle koottu ja kuvattu kollaasi.
Alla: PicMonkeylla kuvista koottu kollaasi

Kollaasit ja asetelmat koulun vitriinissä

Suunnitelma

Arpaonni antoi minulle olohuoneen sisustussuunnitelman. Säpinää on riittänyt menneinä viikkoina joka taholla ja siitä syystä viime viikolla maanantaina palautettavaksi tarkoitetun sisustussuunnitelman tekeminen venyi pikkutunneille.  Rajasin tehtävän nuoren parin rivitalokaksion olohuoneeksi. Tällaiset tehtävät ovat erittäin mielenkiintoisia joskin työläitä. Tätäkään suunnitelmaa ei kasattu kokoon parina iltapäivänä. Tehtävää varten piirsin olohuoneen pohjapiirroksen mittakaavaan ja kokosin Polyvoressa suunnitelmaa kuvastavan kuvakollaasin. Lisäksi keräsin netistä havainnekuvia ja tietoa materiaaleista, joita tarvittaisiin suunnitelman toteuttamiseksi. Olisin halunnut vielä täydentää suunnitelmaa, mutta olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, jonka sain kasaan tällä aikataululla.






Exelin ihmeelliseen maailmaan pureuduttiin entistä syvällisemmin ja markkinoinnissa tutustuttiin yrityksen visuaaliseen viestiketjuun. Aiheeseen paneuduttiin parityöskentelyn menetelmin. Tehtävämme oli tutustua Raumalaisen Kodinonnen visuaalisuuteen, mitä yritys viestii, miten yritys näkyy aisakkaalle ja millainen mielikuva jää yrityksestä tutustumisen jälkeen.