maanantai 30. maaliskuuta 2015

Onnistumisia

Olen jokseenkin yllättynyt, kun ensimmäinen Tieken testi on mennyt läpi. Pian on seuraavan testin vuoro, joten mielenkiinnolla mennään seuraavaa koitosta kohti.

Päästiin esittelemään luokan eteen Niinan ja minun kenkiä pursuava Minna Parikka esitys.

Esitys Minna Parikka

Odealin toimari kävi esittelemässä heidän laskutuspalveluaan. Kaverilla on myyynti hallussa. Siinä on mallia esitystavan, asian hallinnan ja innostuneisuuden puolesta omalle myyntityölle. Olipa todella mielenkinntoinen ja virkistävä esitys. Tällainen palvelu on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto ennen oman yrityksen perustamista tai Freelancerille.

Hyvää Pääsiäistä!


keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Ryhmätöitä


Kuukausi on mennyt vauhdilla opiskellen ja oli ensimmäisen testin vuoro. Aloitimme Tieken A-kortin suorittaminen. Teknisesti se oli helppo mutta sanalliset ohjeet ja tehtävät jäivät hiukan epäselviksi, joten ehkäpä kompastuin niihin...

Päästiin jälleen myös askartelemaan. Tehtävänä oli tehdä kollaasi tyyleistä ja trendeistä. Kirsin ja minun tehtäväksi tuuli Nostalginen tyyli eli 20-, 30- ja 70-luku. Tietoa Retrosta haettiin netistä kuin myös kuvia, joita leikeltiin myös lehdistä. Onhan askartelu kivaa!

Nostalgiaa
Asiakaspalvelun tunneilla tehtiin myös ryhmätyö. Tehtävänä oli tehdä esitys jonkin yrityksen yrityskuvasta ja Niinan kanssa valittiin aiheeksi Minna Parikka. PowerPoint esityksen kuvissa ei ainakaan ole moittimista, värikkäitä kenkiä ja laukkuja!


lauantai 21. maaliskuuta 2015

Sommitelmia

Siis jälleen kerran ollaan niin sanotusti koulun penkillä. Tällä kertaa tarkoituksena on saavuttaa myynnin ammattitutkinto sisustuksen, somistuksen ja stailauksen merkeissä. Takana on jo kolme viikkoa opintoja SASKY:ssa, joten on aika alkaa päivittä ensimmäistä blogia. Tämän blogin tarkoituksena on toimia niin sanottuna oppimispäiväkirjana. Tähän blogiin päivitän mielenkiintoisia uusia opittuja asioita ja taitoja.

Tähän mennessä ollaan opiskeltu tietotekniikkaa, kuluttajansuojalakia ja asiakaspalvelua. Oppia ollaan saatu myös somistamiseen liittyvästä väriopista ja sommittelusta, joka on todella mielenkiintoista. Ollaan tehty harjoitustöitä liimaa leikkaa tekniikalla kuten myös tabletilla Polyvore ohjelmalla. Kuvakollaasien sommitteluun Polyvorella olen jäänyt auttamattomasti koukkuun.

Liima leikkaa sommitelussa käytettiin lehdestä leikattuja kiinnostavia kuvia, jotka aseteltiin ja liimattiin kartongille pyrkien noudattamaan sommittelun sääntöjä. Minua inspiroivat jälleen kerran heleät kevään värit. Kun olin leikannut mieleiset kuvat monista lehdistä, olivat sommittelun opit jo ehtineet karista pääkopasta. Niinpä sommittelin ja liimasin kuvat kartongille siten miten näytti hyvältä. Valmista työtä analysoidessani sanoisin, että yllättäen sommitelma on diagonaalinen. Katseenvangitsija on pöllö ja värit keväisen raikkaat kuten suunnittelin.

17.3.2015

Vaalea Sweat Home sommitelma on tehty koulussa harjoitustyönä Polyvore ohjelmalla. Kollaasi tuli koota niistä väreistä ja kuvista jotka ovat inspiroivia. Kevät ja heleät värit - Inspiration.


inspiraatio
Inspiration 11.3.2015

Tumma asetelma on syntynyt kotona. Kotona halusin kokeilla mustan ja kevään hittivärin keltaisen liittoa. Kuten sanoin, koukussa ollaan, en pysty pitämään näppejäni erossa Polyvoresta.


light and dark
Light & dark 13.3.2015



torstai 12. maaliskuuta 2015

Ensimmäinen blogini

Toista viikkoa on opiskeluja takana ja kaikkea mielenkiintoista on jo opittu. Intoa riittää ja uusia asioita tulee päivittäin. Tästä alkaa ensimmäisen blogin kirjoittaminen. Vielä on aika paljon hämärän peitossa, mutta eiköhän kaikki "kommervenkit" selviä käytettäessä.